Ahad, November 22, 2009

Anakku Ceria Give-Away Contest

Contest kali ni bertajuk Anakku Ceria Give-Away Contest
untuk join contest ni sila klik gambar adik comel nie...

Contest ini dianjurkan oleh Pn Iza dari ( http://mystory-noriza.blogspot.com )

Syarat-syaratnya penyertaan;

1.Terbuka kepada ibubapa yang mempunyai anak/anak sedara/ di bawah usia 24 bulan.

2. Satu contestant 1 entry sahaja

3.Contest bermula dari 22 October 2009 sehingga 22 November Nov 2009

4.Proses pemilihan pemenang akan dilakukan oleh juri-juri yang dilantik oleh penganjur.

5.Gambar pemenang akan dipamerkan di blog penganjur

6.Proses pemilihan pemenang oleh juri adalah muktamad

hadiahnyer pula hemmmm memang best!

* 1 Vantage Cookware 3.0L

ditaja oleh: http://jommainkutu.blogspot.com/

dannnnn

ini dia....

gambar yang dipertaruhkan....

"
"

Auni Afiqah

24 bulan (30 Nov 2007)

GOOD LUCK!!

Sabtu, November 21, 2009

My Birthday GiveAway (M-B-G)

Harap-harap masih sempat lagi join contest nih....
apa2 hal pun kita ucapkan epi bday pada pn.sarah
semoga sentiasa dirahmati yang maha Esa...
Sempena bday pn.sarah (http://clothdiapers-n-all.blogspot.com/) pada ari ni beliau dengan murah hatinyer ingin memberi hadiah pada rakan blog sume...pn. sarah menjemput sume menyertai Birhtday Party Giveaway..yang akan tamat pada ari nie...
so...sesape yang teringin nak join tuh...
jommm..masih ade masa lagi ni...(nyawa2 ikan...)
Cepat! cepat!
hadiah-hadiah yang ditawarkan...
2 pemenang bertuah yg terpilih akan memenangi hadiah berikut:
hadiah 1 : babyland printed CD
hadiah 2 : babyland bright color CD
hadiah untuk cerita pengalaman berCD pula:-
hadiah 3 :coolababy velcro CD with wetbag
hadiah 4 :coolababy snapbutton CD with legwarmer
--------------------------------------
Pengalaman Menggunakan Cloth Diapers
Mula diperkenalkan oleh adik ipar. mulanya tak minat gak ngan CD nih....iya la...kan susah tu...nak kena basuh la....kalu pakai 'pampers' kan senanggg...buangggg aje....
selang seminggu adik ipar bagi address satu blog nih yang menjual CD. so, dari situ mula berkenalan ngan CD dan mula rajin membuat research kat tenet. Rupa2nya begitu banyak kebaikan menggunakan CD berbanding guna 'pampers' yang banyak mendedahkan bahaya pada anak-anak. kenapa la.... dah 3 anak baru jumpa produk macam nie...tapi takpe masih belum terlambat..memula order 2 dulu.test power....dah mula jatuh cinta...kat CD la....tambah lagi stok...sekarang masih lagi dalam proses menambah stok...sikit-sikit jadi bukit....
kenapa jatuh cinta kat CD?...eksperimen dah berjaya...
alkisahnyer...
Auni (termasuk la kakak2nyer) mempunyai kulit yang sensitif...hanya 1 jenis 'pampers' aje yang sesuai...reganyer pun agak tinggi...nak tak nak terpaksa la guna 'pampers' tu...pada mulanyer stok CD ade ckit aje so, kena la selang seli ngan 'pampers'.
pada suatu hari....auni kena rashes ( walaupun 'pampers' tue sesuai ngan kulit auni ade kala rashes menyerang gak....) bila tido malam pakaikan auni CD...
hasilnyer...bangun pagi cek ponggong auni...
wah!!
dah ilang rashes..mcm magic la plak...
ni la produk yang menepati citarasa....
satu lagi kisah...
auni nie bila siap mandi, dipakaikan 'pampers' dan baju auni akan masuk bilik atau duk kat bawah meja. beberapa minit kemudian dengan gembiranya auni keluar. ape terjadi??..
baju, seluar termasuk la 'pampers' dah TAK ADEEE...Huaaaa....buat ibu tensionnnn aje...
selalu kena main kejor-kejor nak pakaikan auni 'pampers'...
tapi sejak pakai CD auni tak boleh bukak lagi...sebab buttonnyer tak mampu dibuka oleh auni...he3..kini ibu pula tersenyum riang...
bila tunjukkan CD aje senang nak pakaikan sebab auni suka akan kaler-kaler CD tue... auni panggil CD 'CANTIK'...
dengan menggunakan CD dah setel beberapa masalah..yang bestnnyer boleh save budget...
jom tengok aksi auni ngan 'CANTIK'nyer





aksi auni mencuba nasib untuk membuka 'CANTIK'...he3... siap kepit baju kat dagu lagiii.. memang tak boleh.....hu3...

so...pada sesiapa yang ade masalah mcm saya nie..try la pakai CD...

Sabtu, November 14, 2009

cutest baby in NATURE contest

satu lagi contest nak join nih...
"Cutest Baby in NATURE"

berlangsung pada 1 nov-15 nov 2009

terbuka kepada baby yang berumur 0-3 tahun

dianjurkan oleh Mom Bloggers Planet

http://www.mombloggersplanet.com/1899/cutest-baby-photo-contest-november-09/


Hadiah-hadiah ditaja oleh:-

http://www.alicewonders.com/

http://www.photobook.com.my/

hadiah-hadiah menarik :-

1x First Prize



One medium Landscape Hardcover or Medium Portrait Hardcover Photobooks by PhotoBook Malaysia (worth RM144)
One bag of his/her choice from AliceWonders (worth from RM50-RM200)


1x Second Prize



One Medium Portrait Softcover or Medium Portrait Classic Softcover by PhotoBook Malaysia (worth RM80)



1x Third Prize


One Large Landscape Poster by PhotoBook Malaysia (worth RM68)


3x Consolation Prize




One PurseHook from AliceWonders (worth RM20)



ini gambar yang dipertaruhkan


Auni Afiqah
2 tahun
Gambar ni diambil semasa majlis perkahwinan maksu kat Dewan Majlis Daerah Pekan,Pahang. Kat luar tu ade lanskap. ape lagi...ambik peluang la snap beberapa piccas...tengok tuh...kemain epi auni menikmati kehijauan alam...same kaler ngan baju...he3.
Bagi saya membawa si manja keluar menikmat kehijauan alam adalah sangat penting. selain dapat menghirup udara segar ianya juga dapat merehatkan mata, menyegarkan minda dan menyihatkan badan. sedikit sebanyak ini dapat membantu minda si manja lebih mudah menerima dan mempelajari sesuatu perkara baru. hubungan parent dengan si manja juga akan menjadi lebih mesra setelah banyak masa bersama dan bermanja dengan pengasuh.

Khamis, November 12, 2009

MY FUNNIEST BABY CONTEST

Funny tak piccas AUNI AFIQAH ni...
baru jer sambut bday ke-2 thn pada 30 Oct lps
sebenarnya blog nih masih dalam pembinaan tapi disebabkan sangat teruja nak join contest ni terpaksa la kan....(harap memenuhi syarat... he3). lagipun kebetulan plak ade piccas auni yang agak funny ni...secara tak langsung dengan join contest ni saya dapat menambah ilmu untuk menguruskan blog nie..cnthnyer: add link, follower n yang sewaktu dengannyer...
"My Funniest baby Contest" ni dianjurkan oleh umiDanish.
Bermula : 20 Oktober hingga 13 November 2009 (12.00 tengahari)
Berumur : 1 bulan hingga 3 tahun
Kategori A : baby gurl
Kategori B : baby boy
Hadiah2 menarik yang ditawarkan oleh sponsor2 yang amat pemurah adalah :
Jeng!
Jeng!
Jeng!
Hadiah :-1 Cloth Diaper Lunatots bagi setiap kategori
Sponsor 1 : Babyumishop
Babyumishop menjual Lunatots Cloth Diapers. Selain itu terdapat juga produk2 lain seperti Tuperwear, Bio Aura Filter , Set herba ibu bersalin, Diapers stacker. UmiDanish juga berkongsi info2 berguna mengenai Cloth Diapers n breasfeeding. sesiapa yang berminat untuk berurusniaga dengan umidanish silalah layari blog beliau atau hubungi 0132028136.
Hadiah : - 1 helai baju baby bagi setiap kategori Sponsor dari
Sponsor 2 : IT@rliit's boutique & beuty centre
Menjual pakaian kanak-kanak dan wanita juga produk penjagaan kesihatan.
bagi yang berminat untuk bolehlah melayari blog mamact atau email ke kak_zie08@yahoo.com
Hadiah Pilihan untuk Peserta Bertuah (dicabut oleh baby danish sendiri)
- 1 Diaper Stacker
Sponsor 3 : Moms&babyshop (
http://www.momsandbabyshop.blogspot.com/)
Menjual babyland cloth diapers dan produk jusmate 5.
bagi yang berminat untuk memiliki produk-produk tersebut bolehlah terjah ke blog beliau atau terus berbicara melalui YM : donia_83. boleh juga
call/SMS : 013-9811570/012-3963945 (Pn.Laila).