Rabu, Julai 14, 2010

LOVELYGIFT GIVEAWAY CONTEST

Contest ini dianjurkan oleh Lovelygift (http://lovelygift77.blogspot.com/)

syarat-syarat adalah:

1.) mesti mempunyai blog.
2.) wajib menjadi follower lovelygift sepanjang tempoh giveaway berlansung.
3.)buat 1 entry bertajuk 'Lovelygift Giveaway Contest' dan sila tinggalkan link di bahagian komen atau shout box.
4.) copy paste banner lovelygift & letak pada side bar blog.

Giveaway berlansung dari 15/6/2010 hingga 15/7/2010

Penganjur akan memilih 3 0rang pemenang berdasarkan kriteria yang telah ditetapkan.
Pemenang akan menerima tudung Dezahra dari Lovelygift.

Pemenang akan dihubungi oleh pihak penganjur sebaik sahaja keputusan diumumkan untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai saiz tudung dan alamat penghantaran.

3 pemenang yang terpilih kelak diwajibkan membuat satu entry khas bertajuk 'Pengalaman Memakai Tudung DeZahra' di dalam blog masing-masing berserta dengan gambar anda yang sedang memakai tudung yang dimenangi.

Selasa, Julai 13, 2010

CABUTAN BERTUAH MAMA SYAFI

cabutan bertuah ini dianjurkan oleh http://mama-syafi.blogspot/ .com. untuk menyertainya sila klik banner.
adik yang comey dalam banner tu akan mencabut undian..dan penaja hadiahnya adalah....

hadiahnya berupa:
Cabutan pertama :
Voucher Babykidmatters RM40 + saguhati dari mama syafi

Cabutan kedua :
Voucher Babykidmatters RM30 + saguhati dari mama syafi

Cabutan ketiga :
Voucher Babykidmatters RM20 + saguhati dari mama syafi
tarikh tutup: 15 July 2010

Sabtu, Julai 10, 2010

BAHAYA PANADOL



JANGAN AMBIL & PANADOL ACTIFAST / SOLUBLE LAGI (TERUTAMA MEREKA YANG ADA GASTRIK)
UNTUK PENGETAHUAN, ikuti sebuah kenyataan benar dari seorang yang mengalaminya…
“Suami saya bekerja sebagai Jurutera IT di sebuah hospital, di mana pihak hospital sedang menyiapkan pengkalan data untuk pesakitnya. Dia mengenali rapat doktor tersebut. Doktor memberitahu suami saya, apabila mengalami sakit kepala, mereka sendiri tidak sanggup mengambil Panadol atau Paracetamol.. Sebaliknya, mereka akan mencari ubatan herba Cina atau mencari altenatif lain.
Ini kerana Panadol adalah bertoksik kepada tubuh kita. Ia merosakkan organ hati. Menurut doktor tersebut, Panadol akan tinggal di dalam tubuh selama sekurang-kurangnya 5 tahun. Menurutnya lagi, pernah berlaku seorang pramugari menelan terlalu banyak Panadol semasa kedatangan haid kerana tugasnya perlu berdiri sepanjang masa penerbangan. Dia kini baru berumur 30-an tetapi sudah perlu menjalani rawatan buah pinggang (dialisis) setiap bulan.




Seperti kata doktor tersebut, sakit kepala disebabkan ketidak-seimbangan elektron/ion di dalam sel otak. Sebagai rawatan alternatif, beliau mencadangkan membeli sebotol atau 2 botol minuman isotonik, campurkan dengan air minuman pada kadar 1:1 atau 1:2. Mudahnya, secawan isotonik dengan 2 cawan air minuman. Saya dan suami pernah mencuba kaedah ini dan mendapati ia berkesan. Kaedah lain ialah merendam kaki ke dalam besin yang mengandungi air suam. Ia akan memberi tekanan darah menurun dari kepala anda. Panadol adalah sejenis “painkiller”, semakin banyak anda mengambilnya, semakin lama semakin kurang kesannya kepada anda. Bererti anda perlukan dos yang lebih lagi apabila ia kurang berkesan.

Kita semua akan jatuh sakit apabila usia kita semakin meningkat. Untuk wanita, mereka akan melalui pengalaman melahirkan zuriat. Bayangkan mereka akan diberi dos yang kuat apabila terpaksa melalui proses beranak melalui pembedahan. Jika anda terlalu banyak mengambil Panadol atau Paracetamol sepanjang hidup anda, seperti mereka yang ada migrain, ia akan memberi kesan sifar terhadap kesakitan yang anda alami dan anda memerlukan ubat yang lebih kuat lagi untuk mengurangkan rasa sakit. Adakah anda sanggup diberi dadah yang kuat seperti morfin? Hargailah kehidupan anda. Fikir sebelum mudah memasukkan ubat yang “biasa” ini ke dalam mulut anda. Sumber :- http://www.muslimconsumer.org.my/

Jumaat, Julai 09, 2010

MY DADDY SUPERCOOL CONTEST

Jom join contest lagi...KLIK Banner

ni dia gambar daddy yang cool..kuakuakua
duk melayan auni nak berbuai....
auni mengamuk2 nak main buai jala yg disangkutkn kat pintu bilik. disebabkn auni suka belitkn buai tu kat leher maka, demi keselamatannya buai tu dah di sorok...huhu...
jadi ayahnya rela dijadikan buaian...hehehe..
siap nyanyi lagi....tengok auni tu seronok benor...
"buai lajuuuu-lajuuu
lalalalalalala....."
Daddy: Ahmad Dhia'
Baby: Auni Afiqah ( 2thn 8bln)

Contest start date: 9th June 2010,
Contest end date: 10th July 2010.

HAPPY FAMILY GIVEAWAY

Cepat-cepat join GA ni ....'Happy Family Giveaway' yang dianjurkan oleh http://djfcloset.blogspot.com/

Giveaway ini terbuka kepada semua blogger tempatan. Tarikh tutup pada 9 julai 2010
Syarat2nyer pula:
  1. Jadi followernya.
    2. Buat satu entry tentang giveaway ini dan masukkan link ini dalam entry tersebut (http://djfcloset.blogspot.com/)
    3. Letakkan banner "Happy Family Giveaway" ke sidebar blog anda dan link ke entry giveaway ini (http://djfcloset.blogspot.com/2010/06/happy-family-1st-giveaway-by-djf-closet.html)
    4. Setelah selesai, komen di bawah entry djf closet dan sertakan nama, email dan link entry yang anda telah buat.

5. Keputusan akan diumumkan 3hari selepas tarikh tutup penyertaan. Sebarang pertanyaan, email di djfcloset@yahoo.com.

Pemenang akan dipilih secara rawak dan telah memenuhi segala syarat yang ditetapkan.
Hadiah akan di pos kepada pemenang.

mudah ajer syarat2nyer....

harap masih sempat nih....:D

GOOD LUCK FOR ME...

Selasa, Julai 06, 2010

My Cute Cloth Diaper Contest

*SILA SCROLL KE BAWAH UNTUK N3 TERBARU*
19 JUN -4 JULAI 2010

ALaMaK! ni betul2 dah last minute....tapi nak join gak contest ni...
dah lama tak join contest...tiba2 tnmpk lak iklan contest ni kat blog kwnku...boleh diterima lagi yer tuan empunya contest....hehehe....


Contest ni dianjurkan oleh http://niknadimshopblog.blogspot.com/ sempena befday anaknya Naufal yang ke-3, pada 6 Julai...
Syarat2 utk menyertai contest ni adalah:
1.Jadi follower http://niknadim.blogspot.com/ dan http://niknadimshopblog.blogspot.com/ dan letak link kat blog - DONE
2.letak banner contest + link kat sidebar - DONE
3. buat entry mengenai contest ini...dan sertakan gambar cara menyimpan Cloth Diapers - DONE
4. pastu buat comment dengan menyertakan link entry ini..-DONE
YESSS!! rasa sumernya dah lengkap...kalau ade yang belum cukup harap tuan contest bgtaw yer....
dan ini dia gambar caraku menyimpan Cloth Diapers anak dara ku...Auni.

Pada mulanya ku susun rapi kat rak baju ni...kat bawah tu baju harian Auni...
kononnya senang nak ambik sambil ambik bajunya...
tapi...
CD2 ni sangat menarik perhatian Auni dan secara tak langsung tangan2nya juga turut menarik CD2 ni...huhuu..
Sungguh ku tak tahan melihat CD2 ni dipermainkan...uhuks...
jadi ...
-
-
-
-
ku sorokkan CD2 kat dalam laci almari pakaian melaram Auni... (baju jalan-jalan la...)
Biarlah agak remeh ckit...asalkan ianya selamat di ctew...hehehe...
takde la kreatif mana...cuma ianya disusun mengikut brand...tapi yang takde geng tu ku selitkan juga dimana2 ruang yang ada...
ok..Tuan Contest...
Good Luck to me...
and
HaPPy BIRthDaY yang ke-3 buat yang sangat shomeell...
Muhammad Naufal

Happy Birthday to Me Giveaway

Happy Birthday to Me Giveaway
sape awek kiut miut nih?...ni lah dia awek yang bermurah hati menganjurkan giveaway ni sempena befdaynya iaitu Pn.Beba....
1. http://blog.beba-anas.com/contest/happy-birthday-to-me-giveaway
2.http://heartbeat.my/?rid=2571
syarat2nyer....
1.Add blog ni : http://blog.beba-anas.com kat blogroll in your sidebar..
2.Then buat satu entry pasal giveaway ni..
3.Make sure dalam entry tu korang tepek banner kat atas tu..yang ada muke awek kiut tu… :p and linkkan ke entry giveaway ni: http://blog.beba-anas.com/contest/happy-birthday-to-me-giveaway dan jugak link ni: http://heartbeat.my/?rid=2571 sebab hadiah tu will be ordered kat situ nanti..
4.Owh..jangan lupa jugak tepek and linkkan banner tu ke entry ni kat sidebar korang ek..
5.Then, seperti mana giveaway2 lain..silalah tinggalkan link entry korang kat comment box ye…
6.(Optional) Sila lah follow my google friend connect ye..jikalau sudi..kalau tak sudi takpe..still qualify untuk giveaway ni..
7.Giveaway ni akan berakhir pada 07.07.10
.
apa tunggu lagi...jom ramai2 kita join....

Isnin, Julai 05, 2010

GIRL WITH DRESS CONTEST



Contest ini dianjurkan oleh http://zuarcity-shop.blogspot.com/
berlangsung pada 29Jun -6July...(seminggu ajer..cepat2 sblm tlambat)
Syarat2nyer:-
tepek gambar si comel yang berumur 1 hingga 6 tahun dengan memakai dress (beserta nama & DOB)
letakkan banner ni kat sidebar
masukkan zuarcityshop ke blog list anda
jangan lupa link kan zuarcityshop dalam entry tu ye....
Hadiahnyer berupa:-
Hadiahnnya adalah baju @ dress..... (WOW !)
Ini dia gambar yang di pertaruhkan:-
Jeng!
Jeng!
Jeng!

Auni Afiqah

(30 Oktober 2007)

Okey..tuan contest...harap menepati citarasa anda :)